One of a Kimono - pop up

- Claire Fleury NYC

28 september 2018 - exclusieve pop-up tussen 16.00-20.00 uur

Trots en met veel plezier kijken we uit naar de exclusieve pop-up “One of a Kimono” by Claire Fleury Studio. Fashion designer Claire Fleury (New York/Amsterdam) exposeert én verkoopt voor het eerst een collectie van haar hand buiten de Verenigde Staten. Zij doet dit in Amsterdam Artspace, waar zij op 28 september ook aanwezig zal zijn.

 

Voor deze collectie ontwierp Claire een unieke serie kimono’s (letterlijke betekenis van kimono: wearable object). De kimono is hét fashion item van 2018. Claire heeft zich weliswaar laten inspireren door de vorm en historie van de kimono, maar hier een eigen en eigentijdse invulling aan gegeven. Voor haar zit de aantrekkingskracht in het bij elkaar zoeken van de juiste stoffen en het variëren met kleuren, patronen en texturen binnen het formaat van de kimono.

 

Drie van de kimono’s in “One of a Kimono” zijn gemaakt van een speciaal voor de gelegenheid door Claire ontworpen stof, gebaseerd op de schilderijen van Willy Felice Smits, die op dat moment exposeert in Amsterdam Artspace.

 

De curatoren van Amsterdam Artspace organiseren regelmatig bijzondere events in de boutique gallery, altijd gerelateerd aan de kunst die er hangt. Variërend van een boekpresentatie tot een wijnproeverij en dan nu deze pop-up met kimono’s, waarvan enkele verwijzen naar de net zo bijzondere expositie. Met als extra leuk dwarsverband dat Claire en Felice beiden een achtergrond hebben in theater en mode.

De One of a Kimono collectie zal tot 5 oktober 2018 in Amsterdam Artspace te zien zijn.

Meer informatie over Claire Fleury en haar werk via www.clairefleury.com

 

© 2019 by Greenberg+Oaktree

Amsterdam Artspace, Blankenstraat 254, 1018SJ Amsterdam         info@amsterdamartspace.nl