Isabelle Roskam

Paintings & Photography

Paintings & Photography

Kunstenaar Isabelle Roskam (1984) maakt voor haar kleurrijke werk gebruik van meerdere media. Verf is altijd de basis, maar de uiteindelijke uitingsvorm staat nooit vast. Zo hangen in “Paintings & Photography” schilderijen en foto’s van haar hand gezusterlijk naast elkaar. De onderlinge samenhang is glashelder.

Het abstract-expressionisme is één van de Isabelle's grootste bronnen van inspiratie en in het bijzonder twee werken van Willem De Koning die in het Stedelijk Museum hangen. De diepte en gelaagdheid daarvan tracht ze in haar eigen werk ook te vangen. Daarnaast wordt ze gevoed door de snelheid van street art, wat in de grove kwaststreken, felle kleuren en haar explosieve manier van werken
duidelijk terug te zien is. Ook als het gaat om een artistieke visie op onze toxic footprint, zoals in haar recent (fotografisch) werk.

Isabelle Roskam draait inmiddels al wat jaren mee als kunstenaar. Zo presenteerde ze in 2011 een collectie schilderijen en glazen objecten onder de titel ‘Flying Solo’. Ook zijn er in de omgeving van Tilburg diverse door haar ontworpen stalen monumenten in combinatie met gesmolten glas geplaatst. Met haar atelier aan het Museumplein in Amsterdam heeft ze inmiddels ook bij een breder publiek naam gemaakt. Zij werkt daarbij veel samen met diverse mediaplatforms; haar werk is te zien geweest op de Nederlandse televisie en ook woonde en werkte ze een week lang in het VondelCS in het Vondelpark. Haar werk is daarnaast   onderdeel van de The Art Box Collectie, een serie stijlvolle doosjes met kunstwerken van één of meerdere kunstenaars, uitgegeven door Fransastic.

               


Naast kunstenaar is Isabelle Roskam een gedreven ondernemer die haar creativiteit in de breedte in wil zetten en vrij wil zijn om nieuwe velden te ontdekken. Met haar werk wil Roskam haar energie en creativiteit delen. Haar droom is om door middel van haar werk de wereld rond te reizen en internationaal samenwerkingen aan te gaan.

© 2019 by Greenberg+Oaktree

Amsterdam Artspace, Blankenstraat 254, 1018SJ Amsterdam         info@amsterdamartspace.nl