willy felice smits 

indian summer

16 september t/m 21 oktober 2018

“Wij vielen direct voor Willy Felice's kleurrijke werk en wisten meteen dat zij het einde van de zomer moest komen inluiden”.

Daniella Groenberg & Elish van Eijk, curatoren

 

- - -

 

Na een hete zomer is het tijd voor iets anders in Amsterdam Artspace. Tijd voor alweer de zevende expositie in Amsterdam Artspace en de eerste van ons tweede seizoen. Met abstract expressionistisch werk, geheel passend bij de tijd van het jaar. De expositie - Indian Summer van Willy Felice Smits opent op zondag 16 september a.s. en is tijdens werkdagen te bezichtigen t/m 21 oktober 2018

Willy Felice Smits maakt schilderijen, die een zoektocht zijn naar een balans in tonen, structuur en spanning. De onderliggende lagen worden hier en daar zichtbaar, de verflaag wordt opengewerkt en er ontstaan fresco-achtige beelden. Het zijn abstracte landschappen, geïnspireerd op poëzie. Onder de kleurrijke verflagen verschijnen fragmenten van het bladgoud, bladkoper en zilver.

 

In haar laatste serie schilderijen verwerkte zij korte zinnen en woorden in het Arabische schrift uit gedichten van de Syrische dichter Ali Ahmad Said (artist name Adonis). Soms bijna onzichtbaar in de gelaagdheid van het werk. Het zijn schilderijen, die gezien kunnen worden “als de dynamiek van de kleurranden, die bij de breking van een licht/donkergrens optreden” (citaat Goethe).

© 2019 by Greenberg+Oaktree

Amsterdam Artspace, Blankenstraat 254, 1018SJ Amsterdam         info@amsterdamartspace.nl