exposities in het verleden

julia kaiser

- friendly conversations

Expositie is voorbij.

 

"Mijn werk is snel en traag tegelijk. Spontaniteit  en controle ontmoeten elkaar. Gebaren vormen vaak het vertrekpunt van mijn werk. Soms lijkt het op letters of woorden. Soms gaat het me om de beweging pur sang. Impulsief en snel!

Als tweede laag breng ik geometrische vormen of lineaire patronen aan. Gecontroleerd. Weloverwogen. Ik werk vaak in series die ik laag voor laag opbouw.“

 

Julia werd geboren in het zuiden van Duitsland en volgde de Academie voor Beeldende Kunsten in Saarbrücken, voordat ze ging studeren aan het Sandberg Instituut in Amsterdam, waar ze haar MFA ontving. Ze werkte vele jaren als ontwerper en art director voor tal van nationale en internationale merken en creatieve bureaus, voornamelijk op het gebied van fashion-branding. Julia woont en werkt in Amsterdam.

gijs weehuizen

- still life & oldtimer pinups

Expositie is voorbij.​

Tijdens deze expositie zullen voor het eerst de stillevens uit de serie Natuur en Techniek te zien zijn. Eerder, in april 2017 waren in Gallery de Wachtkamer in Zandvoort de oud Hollandse stillevens te zien. De Zandvoortse Courant schreef o.a. hierover: “Dat het schildersoog in de genen zit blijkt wel uit de prachtige stilleven foto's die deze maand geëxposeerd worden. Uiterst nauwkeurig en met verfijnde hand samengestelde composities van etenswaren op een bordje, op klassieke wijze ingelijst, evenaren het gevoel dat je krijgt bij het aanschouwen van de 17e-eeuws stillevens van de oude meesters". December 2016 waren de oud Hollandse stillevens te zien in de Kunstkelder Raakshalle in Haarlem.

 

Gijs Weehuizen, (1960, Amsterdam) is feitelijk met een camera geboren. Al sinds zijn jeugd fotografeert hij. Na een aantal uitstapjes, kwam Gijs toch weer terug bij zijn oude liefde, en besloot professioneel fotograaf te worden. In het dagelijks leven is Gijs interieur fotograaf. En zie daar de link met Greenberg+Oaktree. Op deze expositie hangt echter zijn vrije werk.

 

Twee series stillevens en een serie met pin-ups. De eerste serie stillevens die Gijs Weehuizen maakte zijn de Oudhollandse Stillevens met Slachtafval. Zijn idee met deze serie is om vervreemding op te roepen in foto’s die aandoen als 17e eeuwse olieverfschilderijen, waarbij de toeschouwer wordt aangezet na te denken over zijn eigen consumptiepatroon. De foto’s zijn gedrukt op barietpapier en ingelijst in klassieke zwarte lijsten om de beleving van de 17e eeuw te versterken. Een latere serie stillevens: Natuur & Techniek is begonnen als een project om een synthese te vinden tussen techniek en natuur. Omdat zij vaak als vijanden gezien worden, wil Gijs juist die synthese benadrukken in deze serie. Gaandeweg zijn esthetische overwegingen en soms humor steeds belangrijker geworden bij het maken van de foto’s. Deze foto’s zijn geprint op dibond (alupanel). De serie Oldtimer Pin-Ups is geboren na terugkeer uit Berlijn waar Gijs de foto van de Kever schoot langs Unter den Linden. Door later, via digitale bewerking, de storende omgeving weg te halen benadrukt hij de vorm en kleur van de Kever.

nick gammon -

new photographs

Expositie is voorbij.

Nick Gammon (1958, Pembroke, Wales), studeerde schilderkunst aan de Chelsea School of Art en later aan Corsham, waarna hij enige tijd als Howard Hodgkin's studio assistent werkzaam was. Hij heeft de afgelopen vijfentwintig jaar in heel Europa tentoongesteld, met onder meer solo exposities in Londen in de Stephen Lacey Gallery, in de Blue Gallery en Dominic Berning, een serie van vijfentwintig schilderijen voor Lorrenzelli Arte in Milaan, en andere solo exposities zoals bij Stichting Lhomond in Parijs, de Mar Gallery in Turijn en in het Musée de Guethary (Musée de France). Hij heeft tevens tentoongesteld in groepsvertoningen in galerieën in Brussel, Barcelona, München, Milaan en in het Barbican Centre in Londen.

In de late jaren 90 was hij artist in residence in de stad München en werd hij genomineerd voor de John Moores prijs.

Nick is momenteel gevestigd in Amsterdam na in Frankrijk en Ierland te hebben gewoond sinds hij in de jaren negentig begon met exposeren. Hij beschouwt zichzelf als Europeaan.

Nick Gammon (b. 1958, Pembroke, Wales), studied painting at Chelsea School of Art and later at Corsham, before spending some time as Howard Hodgkin’s studio assistant. He has exhibited frequently throughout Europe over the last twenty-five years, including one man shows in London at the Stephen Lacey Gallery, at the Blue Gallery and Dominic Berning, along with series of twenty-five paintings for Lorrenzelli Arte in Milan, along with other one man shows such as the Foundation Lhomond in Paris, the Mar Gallery in Turin and in the Musée de Guethary (Musée de France). He has also exhibited in group shows in galleries in Brussels, Barcelona, Munich, Milan as well as in the Barbican in London.

In the late ‘90s he was artist in residence to the city of Munich and short listed for the John Moores prize.

Nick is currently based in Amsterdam, having previously lived in France and Ireland since he began to exhibit in the early nineties. He considers himself to be a European.

laura de wilde

- S C A P E

Expositie is voorbij. 

Laura de Wilde (1960) maakt werk (schilderijen, tekeningen en collages) dat niet in de eerste plaats wordt gedreven door esthetiek of een boodschap maar door een zoektocht naar het moment waarop toon, balans, structuur, spanning en materiaal elkaar gevonden hebben.

 

"Ik begin weliswaar met een bepaald idee in mijn hoofd maar omdat ik mij bij de uitvoering erg laat leiden door intuïtie, ontdekkingen, toevalligheden en materiaal, lijkt het of het werk de groei ervan overneemt. Ik weet op voorhand nooit wat het eindpunt wordt. De ideeën en de uitwerkingen ervan ontstaan organisch."

 

Inspiratie ontstaat vooral door waarneming, niet zozeer door ervaring. De natuur, haar structuren, patronen en ordening is daarbij wel een enorme bron.

Haar werken zijn kleine landschappen in de breedste zin van het woord. Daarom heet haar expositie bij Amsterdam Artspace:


- S C A P E


"a combining form extracted from landscape, with the meaning “an extensive view, scenery,” or “a picture or representation of such a view, as specified by the initial element: cityscape; moonscape."

Het meeste werk is op linnen, opgespannen of juist niet, maar ook op papier, andere dragers of opgebouwd uit verschillende (rest)materialen. Dat komt mede omdat toevalligheid een grote rol speelt. Hetzelfde geldt voor de overige materialen: acrylverf, inkt, metaalblad, poeders, potlood, papier, tape, borduurzijde, resin etc.

 

De werken variëren qua afmetingen van 10x10 cm tot 180x180 cm. Verkoopprijzen van €100 tot €2.000.

Indien je (alsnog) geïnteresseerd in de aanschaf van een werk van Laura, neem dan gerust contact met ons op!

© 2019 by Greenberg+Oaktree

Amsterdam Artspace, Blankenstraat 254, 1018SJ Amsterdam         info@amsterdamartspace.nl